Sıkça Sorulan Sorular


Avukatların ücretsiz veya asgari tarifenin altında dava almaları, danışmanlık yapmaları veya avukatlık hizmeti vermeleri mümkün müdür?

Yasal mevzuatlar gereğince, avukatların ücretsiz veya asgari tarifenin altında dava almaları, danışmanlık yapmaları ve avukatlık hizmeti vermeleri yasaktır.

Avukatlar kimdir?

1136 Sayılı Avukatlık Kanunu uyarınca, avukatlar bağımsız savunmayı temsil eden ve kamu hizmeti gören kişilerdir. Yargı organının üç sacayağından birisini oluşturan avukatlar, hakimler ve savcılar ile birlikte yargının kurucu unsurudurlar.

Belirtmek gerekir ki avukatlar, bir hukuki ihtilafın ya da borcun sebebi değildir. Avukatlar, müvekkilleri ile özdeşleştirilemeyecek olan yalnızca kamu hizmeti gören kişilerdir.

Avukatlara karşı işlenen suçların cezalandırması nasıl olmaktadır?

1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 57. Maddesi uyarınca, görevleri sırasında veya icra ettiği görevden dolayı avukatlara karşı işlenen suçlar hakimlere karşı işlenmiş gibi cezalandırılmaktadır.

Avukatlık ücretleri neye göre belirlenmektedir?

Öncelikle belirtmek gerekir ki avukatlık hizmeti, büyük emekler gerektiren kıymetli bir hizmettir. Bu kıymetli hizmetin de şüphesiz ki maddi bir karşılığı söz konusudur.

Avukatlık ücretleri, işin niteliğine göre verilecek olan emek, mesai ve avukatın bilgisi, tecrübesi, yeteneği gibi kriterler dahilinde değişkenlik göstermektedir.

Avukat ile temsil zorunlu mudur?

Kişinin davasını veya işini asaleten takip etmesi çoğu zaman mümkündür. Ancak hukukta usûli işlemler oldukça fazladır ve bu bakımdan mevzuatları, pozitif hukuku ve hukuk nosyonunu bilmeksizin avukatsız hareket etmenin büyük bir cesaret olacağını belirtmek gerekir. Ne yazık ki bu cesaret neticesinde, çoğu zaman telafisi imkansız zararlar ve hak kayıpları yaşanabilmektedir. Her zaman, en iyisi bu konunun uzmanı olan avukatlardan destek alınmasıdır.

Randevu almadan büronuzu ziyaret edebilir miyim?

Duruşmalarımız ve toplantılarımız sebebiyle, büromuzu ziyaret etmeden önce randevu almanız gerekmektedir. Web sitemiz üzerinden online olarak randevu talep edebilirsiniz.

Randevu talebinde bulunmak için buraya tıklayabilirsiniz.